TechnologiesCV

Subtract

Literatura (TOTA) – Català- 4 ESO

Quieres más apuntes??? Únete a nuestro Telegram 👉 t.me/cveduca

¡Añade tus apuntes! Simplemente, envía un mail a [email protected]

Información sobre estos apuntes

Literatura Edat Mitjana (XIII-XV) "Primers textos" escrits en català (XI) Forum Iudicum Homilies d'Organyà Els trobadors componen i els Joglars canten Molts eren s.Feudals El tema principal era l'Amor cortès Gèneres Els principals gèneres de la lírica trobadoresca eren: Alba Sirventès Pastorel·la Cançó Plany Nadala Difusió Oral Les quatre grans cròniques (XIII-XIV) Totes les cròniques exaltaran al rei i són relats detallats d'història. Jaume 1r el conqueridor (Autobiogràfica i subjectiva) Pere 3r el cerimoniós (Autobiogràfica i subjectiva) Ramon muntaner (D'un cronista i diferents reis) Bernat Desclot (D'un cronista i diferents reis) Ramon Llull (XIII) Primer escriptor en llengua catalana Comença als 40 anys Viu a la cort de Jaume Primer Ell era autodidacta Deixa a la seva família i s'envà d'ermità 7 anys dedicats a l'estudi Tenia 3 Objectius Convertir infidels Fer escoles de missioners Escriure i traduïr Apuntes ofrecidos por TechnologiesCV prohibido presentar en dosieres y como ampliación, el uso permitido es solo de estudio No se garantiza que la información aquí sea 100% verídica, puede haber errores e información incorrecta