TechnologiesCV

Subtract

Literatura (pt1) – Català- 1 bach

Quieres más apuntes??? Únete a nuestro Telegram 👉 t.me/cveduca

¡Añade tus apuntes! Simplemente, envía un mail a [email protected]

Información sobre estos apuntes

sXIX Durant el segle XIX, la llengua catalana va ser defensada pels autors de la primera generació romàntica que volien crear obres de cultura en català. Això va ser possible perquè la llengua catalana també es podia utilitzar per a la literatura. A més, a Europa, també hi havia aquesta tendència romàntica que valorava la cultura del passat i aquests autors també van cuidar la cultura catalana. La Renaixença catalana va ser un moviment cultural que va tenir lloc al segle XIX i va buscar revifar la cultura i la identitat catalanes, que havien estat reprimides durant segles. Aquest moviment va ser liderat per escriptors com Bonaventura Carles Aribau, que va escriure l'Oda a la Pàtria, una obra fonamental de la Renaixença catalana. L'Oda a la Pàtria és una poesia que consta de sis estrofes i està escrita en mètrica d'octava amb rima isosil·làbica i estructura 6+6 síl·labes. En aquesta obra, Aribau destaca la importància de la llengua catalana i descriu la seva terra natal i la seva pàtria, Catalunya. En la seva poesia, remarca la importància de la llengua catalana, que considera la seva llengua materna i en la qual resava. Així mateix, destaca la bellesa dels paisatges catalans, com les serres desiguals de Montserrat, la Tomba del Jueu a Montjuïc i la nau mallorquina a les Illes Balears. L'Oda a la Pàtria és un exemple de l'orgull nacionalista que va sorgir durant la Renaixença catalana i ha estat considerada com un dels textos fundacionals d'aquesta època. La poesia de Bonaventura Carles Aribau és un exemple important de la Renaixença catalana i la seva obra ha estat valorada per la seva contribució a la cultura i la identitat catalanes. Els Jocs Florals van ser reinstaurats el 1859 per promoure la cultura i la llengua catalanes. Els temes del concurs inclouen amor, religió i pàtria, i els premis eren la flor natural per l'amor, la viola d'or i d'argent per la religió i l'englantina d'or per la pàtria. Si un participant guanyava els tres premis, es convertia en "mestre en gai saber". Les condicions per participar eren escriure en català i en vers o poesia, i el tema havia de ser d'algun dels tres temes requerits. Bonaventura Carles Aribau Jocs florals Apuntes ofrecidos por TechnologiesCV prohibido presentar en dosieres y como ampliación, el uso permitido es solo de estudio No se garantiza que la información aquí sea 100% verídica, puede haber errores e información incorrecta